Stuursets t/m 250 pk. - Riviera

INFORMATIEREVIEWS Informatie over de Stuursets KMDA100 & KMDA100M Wij hebben twee stuursets van Riviera in ons assortiment de KMDA100 & de KMDA100M. De stuurset KMDA100 is geschikt voor boten met een outboard motor met een maximale lengte tot 9 meter en

Lees meer
  • Alles uit voorraad geleverd
  • Snelle levering
  • Scherp geprijsd
  • Vanaf 150 euro gratis verzending!
Stuursets t/m 250 pk. - Riviera

Informatie over de stuursets t/m 250 pk van Riviera

Selectie van de juiste mechanische stuurinrichting is een belangrijke factor voor de veiligheid en functionaliteit van uw boot. De combinatie van motorvermogen, romp type en bootsnelheid beïnvloeden de juiste keuze van het stuursysteem. De belasting op het stuursysteem neemt toe met de bootsnelheid en het motorvermogen; de koppel die wordt gegenereerd door de schroefrotatie in buitenboordtoepassingen met een hoog vermogen kan het moeilijk maken om te sturen.


Grote boten met verplaatsingsrompen en binnenboord of niet-bekrachtigde hekaandrijving motoren, kunnen hoge roerbelastingen genereren: in deze gevallen is kan een gewoon mechanisch stuursysteem ontoereikend en we stellen het gebruik van een Riviera Genova mechanisch stuursysteem voor.

Riviera mechanische stuurinrichting maakt gebruik van metaal dat wordt gebruikt in een planetair tandwielontwerp. Een planetair tandwielontwerp heeft drie satelliettandwielen die op hun as draaien en tegelijkertijd rond de centrale roeras draaien. Dit zorgt voor een gelijke verdeling van het motorkoppel over drie punten van de centrale versnelling, waardoor de systeembelastingen worden gedeeld en in balans worden gebracht.

 

De voordelen van dit speciale ontwerp zijn:

  • een langere levensduur van het systeem
  • hogere efficiëntie en minder feedback van de motor in vergelijking met tandwielkasten met enkel rondsel.

 

De stuurkabel moet worden geïnstalleerd om overmatige en/of krappe bochten te voorkomen. Dit zal zorgen voor een gemakkelijke bediening van de bestuurder, zodat inefficiëntie wordt verminderd en buitensporige spelling in het systeem.

RIVIERA Stuursysteem set - Titano Serie KSG04

Marine corrosie kan ervoor zorgen dat de materialen verslechteren, wat de manoeuvre efficiëntie beïnvloedt en in het ergste geval, systeemfalen. Door de specificaties te volgen (de uiteinden van de stuurkabel en de motorkabelsteun moeten regelmatig worden schoongemaakt en gesmeerd) zorgen deze eenvoudige handelingen ervoor dat er minimale slijtage en corrosie in het systeem ontstaan.


De stuurkabel moet regelmatig worden geïnspecteerd. Als de besturing hard wordt, worden inconsistente sneden op het leiding oppervlak opgemerkt of een ander beschadigd onderdeel gevonden, de kabel moet dan onmiddellijk vervangen worden.

 

Informatie over de Stuursets KMDA100 & KMDA100M

Wij hebben twee stuursets van Riviera in ons assortiment de KMDA100 & de KMDA100M. De stuurset KMDA100 is geschikt voor boten met een outboard motor met een maximale lengte tot 9 meter en een inboard motor tot maximaal 10,5 meter.

De stuurset KMDA100M is geschikt voor alle soorten boten met een maximum tot 10,5 meter lengte. 

Beide sets worden geleverd met een T02 kabel die geschikt is tot 250 PK.

De KMDA100 heeft een hoogwaardig kunststof planetair stuurhuis en de KMDA100M is het zelfde stuurhuis maar deze is van robuust metaal.

 

informatie over de stuurkabel lengte voor de riviera stuursets

 

 

informatie over het meten van de stuurkabel voor de riviera stuurset sg02 en sg04

informatie over de lengte van de stuurkabel van riviera

 

 

 

 

 

NauticOnline.nl dé webwinkel op het gebied van de gemotoriseerde watersport.