Elektra & Verlichting

Er worden bepaalde eisen aan de verlichting van een boot gesteld. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen boten van meer of minder 7 meter. Als je alleen overdag vaart is navigatieverlichting niet verplicht. lees verder onderaan deze pagina.

  • Alles uit voorraad geleverd
  • Snelle levering
  • Scherp geprijsd
  • Vanaf 150 euro gratis verzending!

Elektra en verlichting NauticOnline.nlNavigatieverlichting

Zolang je overdag en met goed zicht vaart is navigatieverlichting niet verplicht. Maar het wordt wel aanbevolen om over boot verlichting te beschikken als u een boottocht gaat maken. U kunt misschien de weg kwijtraken of misschien in slecht zicht weer terecht komen. Hoe weet je welke navigatieverlichting je nodig hebt voor je boot?

 

Boordverlichting

Als u een boot heeft met een lengte van meer dan 7 meter dat onder motor vaart, dan moet u over de volgende verlichting beschikken als u tussen zonsondergang en zonsopgang of in slecht zicht vaart:

 

- Boordverlichting (groen en rood) 

- Heklicht (wit) 

- Toplicht (wit)

 

De boordverlichting in de kleur rood moet u linksvoor bevestigen, groen moet rechtsvoor bevestigd worden. Het heklicht, ook wel ankerlicht genoemd, moet middenachter worden bevestigd. Het toplicht moet zo bevestigt worden dat het 360° zichtbaar is.

 

Ook hebben wij verschillende verlichting om 's avonds een gezellig sfeer in uw boot te garanderen. Alle bijbehorende schakelaars, accu's en schakelpanelen kunt u ook bij ons in het assortiment vinden.

 

NauticOnline.nl dé webwinkel voor de gemotoriseerde watersport.