Biminitop RVS 4 Boog

Bekijk deze Biminitop RVS 4 Boog. Als u een biminitop gaat bestellen staat u voor een belangrijke keuze voor wat betreft de maat. Lees hieronder op onze product informatiepagina meer.

  • Alles uit voorraad geleverd
  • Snelle levering
  • Scherp geprijsd
  • Vanaf 150 euro gratis verzending!

Afmetingen bepalen van een biminitop. NauticOnline.nl

Hoe bepaal ik de juiste maat van mijn RVS Biminitop?

Als u een biminitop gaat bestellen staat u voor een belangrijke keuze voor wat betreft de maat. U kunt biminitops in verschillende hoogtes, breedtes en lengtes verkrijgen. De lengte en de hoogte bepalen uiteindelijk hoeveel schaduw de biminitop geeft.

Biminitops zijn in vele breedtes te verkrijgen, maar er zijn maar een paar verschillende hoogtes.

 

Stap 1: Bevestigingspunten op de boot bepalen (Breedte).

De belangrijkste montagepunten van de biminitop zitten ongeveer in het midden (aan beide kanten), dit is de breedte van de bimini. De breedte van de bimini is niet hetzelfde als de breedte van uw boot. De biminitop wordt namelijk op uw boot geplaatst. Als u een biminitop bestelt, dan worden er ook altijd draaibare dek-ogen meegeleverd om uw bimini goed te kunnen monteren op uw boot. Deze draaibare dek-ogen zijn wel voor een vlak oppervlakte ontworpen.

 

Als u heeft bepaald waar u de dek-ogen op uw boot wilt bevestigen, dan markeert u deze punten met een potlood. U kunt de afstand tussen deze punten meten en dit bepaald de breedte van uw biminitop. Als u de breedte eenmaal bepaald heeft, dan kunt u kijken in welke "range" dit valt.

Als u bijvoorbeeld een breedte heeft gemeten van 175 cm, dan valt dit binnen de "range"van 170 - 182 cm.

 

Stap 2: De hoogte bepalen van uw biminitop

Als u in de boot gaat staan, dan meet u recht omhoog wat u nog aan ruimte nodig heeft (Punt B). Zorg er wel vor dat u nog voldoende ruimte boven uw hoofd overhoudt. Vervolgens meet u vanaf de bevestigingspunten (punt A)de hoogte naar dit punt B. Dit is de hoogte die u nodig heeft voor uw biminitop.

 

Stap 3: Bepaal de lengte van uw biminitop

U moet vervolgens kijken waar en hoe u de biminitop gaat opbergen. U moet goed controleren of er genoeg ruimte aan de achterkant is om de biminitop neer te kunnen laten. Ook is het belangrijk dat u goed meet of u genoeg ruimte heeft om de bevestigingsogen op uw boot te monteren. Dit zijn de ogen waar de spanbanden van de biminitop 

bevestigd moeten worden.

 

Bij de keuze van de lengte heeft u eigenlijk niet zo veel keus. Als u de hoogte van uw biminitop heeft bepaald, dan is de lengte van uw biminitop eigenlijk ook al bepaald. 

 

Bij de lengte zit het als volgt: 

 Juiste maat biminitop bepalen, NauticOnline.nl   

Lengte kap 3-boog biminitop met hoogte 76 cm: 152 cm

Lengte kap 3-boog biminitop met hoogte 91-137 cm: 183 cm

Lengte kap 4-boog biminitop alle hoogtes: 183 cm (Navishade) of 232 cm (Sunmaster)

 

Mocht u toch nog vragen hebben, ondanks de informatie die wij gegeven hebben, dan kunt u gerust contact met ons opnemen via ons contactformulier.

 

NauticOnline.nl dé webwinkel op het gebied van de gemotoriseerde watersport.