Volvo Penta kits

Magnesium Anode: zoetwater Aluminium Anode: brak-/ zoutwater Zink Anode: zoutwater Voor meer informatie zie onderaan ons product-informatieblok!

  • Alles uit voorraad geleverd
  • Snelle levering
  • Scherp geprijsd
  • Vanaf 150 euro gratis verzending!

bootAluminium Anode voor zout en brak water

Wanneer u voornamelijk vaart in zout- én brakwater, dan kunt u het beste gebruik maken van aluminium anodes. Dit is belangrijk om te weten, omdat de weerstand van elektriciteit in dit water hoger is dan in zoutwater. 

 

Zink Anode voor zoutwater

Een aluminium anode kan ook worden gebruikt in zoutwater, maar de aluminium anode slijt veel sneller in zoutwater dan in brakwater. Daarom kunt u beter gebruik maken van een zinken anode.

 

Magnesium Anode voor zoetwater

Een magnesium Anode kan alleen gebruikt worden als u in zoet water vaart. Als u een magnesium anode gebruikt in zout water is deze binnen een paar weken opgelost. Dit omdat de weerstand van elektriciteit in zout water vele malen lager is dan in zout water.

 

Hoeveel anodes heb je nodig?

Om te bepalen hoeveel anodes je nodig hebt en hoe zwaar deze moeten zijn, kun je gebruik maken van een berekening. Je telt de breedte en de diepte van het natoppervlak bij elkaar op en vermenigvuldigt dit met de lengte van de waterlijn. Dus: Lengte waterlijn x (breedte + diepgang).

Wanneer je gebruik maakt van zink anodes, kun je uitgaan van het volgende:
-       Tot 30m²: 4 zinkanodes van 2 kg.
-       Tot 45m²: 6 zinkanodes van 2 kg.
-       Tot 60m²: 8 zinkanodes van 2 kg.
-       Etcetera.


Bij aluminium anodes geldt dat je ongeveer de helft van het gewicht gebruikt, voor dezelfde aantallen bij gelijksoortige oppervlakten. Dus:
-       Tot 30m²: 2 aluminium anodes van +/- 2 kg.
-       Tot 45m²: 3 aluminium anodes van +/- 2 kg.
-       Tot 60m²: 4 aluminium anodes van +/- 2 kg.
-       Etcetera.

 

Martyr anodes

Anodes zijn niet duur, maar het is belangrijk om uw boot te beschermen met een kwaliteitsproduct. Martyr anodes zijn druk gegoten en geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen door middel van een ISO 9001 Quality Management System. Daarnaast wordt elke legering gegarandeerd vervaardigd naar de nieuwste Amerikaanse leger Alloy-specificatie en is chemisch regelmatig getest.

Slechte gefabriceerd anodes kunnen hoge niveaus bevatten van onzuiverheden zoals ijzer, dat zal uw investering onbeschermd.
Martyr garandeerd de beste kwaliteit anodes. 

 

Mocht u toch nog met vragen zitten, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail [email protected] en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

NauticOnline.nl dé watersportwinkel op het gebied van de gemotoriseerde watersport.